Sari la conținut

Servicii optometrice și oftalmologice

În ce constă consultația optometrică?

Consultatia este efectuata de tehnicianul optometrist care se ocupa de sanatatea vederii, el satbilieste acuitatea vizuala, masoara si stabileste dioptriile, masoara tensiunea intraoculara si verfica structura ochiului cu aparatura specifica pentru a descoperi diferite patologii precum cataracta sau glaucomul, recomanda ochelari si lentile de contact pentru defectele de vedere descoperite.

consultatie oftalmologica consult oftalmologic control oftalmologic oftalmolog

Un consult optometric sau oftalmologic îți permite să afli starea generală a sănătății ochilor. Un specialist poate identifica probleme sau afecțiuni ocu­lare care pot trece neobservate sau care nu produc simptome evidente. 

1. Detectarea afecțiunilor oculare: consultul poate ajuta la detectarea precoce a unor afecțiuni oculare serioase precum glaucomul, cataracta, degeneres­cența maculară sau retinopatia diabetică. Cu cât sunt identificate mai devreme, cu atât pot fi tratate mai eficient pentru a minimiza impactul asupra vederii. 

2. Corectarea vederii: dacă ai probleme de vedere sau simți că vederea ta s-a schimbat în ultima vreme, un consult optometric sau oftalmologic te poate ajuta să afli dacă ai nevoie de ochelari sau lentile de contact pentru a corecta viciile de refracție precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. 

3. Prevenirea oboselii ochilor: dacă petreci mult timp în fața ecranelor de calculator sau a dispozitivelor mobile, este posibil să dezvolți simptome de oboseală oculară sau să suferi de sindromul ochiului uscat. Un specialist îți poate oferi sfaturi și soluții pentru a reduce disconfortul și a preveni complicațiile pe termen lung. 

4. Evaluarea sănătății generale: unele afecțiuni medicale precum diabetul sau hipertensiunea arterială pot avea impact asupra sănătății ochilor. Un consult oftalmologic poate oferi informații importante despre starea generală a sănătății tale și poate contribui la diagnosticarea și gestionarea acestor afecțiuni în stadii incipiente. 

5. Menținerea vederii sănătoase pe termen lung: Prin efectuarea regulată a unor consulturi optometrice sau oftalmologice, poți contribui la menținerea sănătății ochilor pe termen lung și la prevenirea complicațiilor sau deteriorării vederii în timp.

oftalmolog medic oftalmolog doctor oftalmolog otalmologie

Ce este optometria?

Optometria este partea opticii care se ocupa cu stabilirea si masurarea defectelor de vedere, diagnosticarea, tratarea si recuperarea pacientilor cu afectiuni ale globului ocular si ale anexelor acestuia.

Servicii optometrice

Verificam acuitatea vizuală cu ajutorul testelor specifice

Stabilim defectele de vedere: Hipermetropie, miopie, astigmatism, presbiopie

Prescriem corecția optică pentru ochelari și lentile de contact

Verificăm tensiunea intra-oculară – cu o noua metodă non-invazivă și non-contact. Pentru a depista o eventuală creștere a presiunii intraoculare, care predispune la apariția glaucomului

Biomicroscopie – verificarea polului anterior si vitrosul. Aceasta poate depista: leziuni la nivelul pleoapei, conjuctivita, cataracta

Consiliem în alegerea ramelor potrivite în funcție de nevoie, activități și fizionomie

Consiliem în alegerea lentilelor sau ochelarilor

Prezentăm regulile unei igiene oculare corecte, mai ales în cazul purtătorilor de lentile de contact

Montaj computerizat prin scanarea demolensului sau a ramei

Solicită o programare pentru un consult optometric GRATUIT!

Campaniile de informare pe care le oferim gratuit sunt special create pentru a va putea testa sanatatea vederii, venind astfel in ajutorul dumneavoastra, fara a va obliga de achiztionarea ochelarilor de la noi!

Cabinet Galați – Telefon: 0723 606 818

Cabinet Brăila – Telefon: 0770 884 979

Cabinet Focșani – Telefon: 0725 935 546

Cabinet Constanța – Telefon: 0725 522 224

Cabinet Tecuci – Telefon: 0731 327 696

Cabinet Brașov – Telefon: 0725 940 863

Contactează-ne completând următoarele câmpuri! Îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

    Selectează locația
    Nume și prenume
    Telefon